AvanTura na Hajdučka vrata

742

Proteklu nedjelju vodiči Avantura su imali priliku družiti se članovima mreže mladih džemata Vlakovo, džamije Ibrahim Bukvić.

Uprkos oblacima i pokojoj sitnoj kapi kiše, nama ova nedjelja ostaje u jako lijepom i svijetlom sjećanju. Odlučili smo se da ovaj put posjetimo planinu Čvrsnicu, njena Hjadučka vrata, jezero Crvenjak (Crljenak) i jezero Blidinje.

Uspon do Hajdučkih vrata je prošao u upoznavanju, lijepim razgovorima, razmjeni iskustava, fotografisanju, ali i učenju o planini i prirodi. Smatramo da je planina najbolja učionica i uvijek nastojimo djeci i mladima pokazati da planinarenje nije samo hodanje, da smo mi samo gosti i da je svaki vrh Mount Everest.

Oduševilo nas je ponašanje naših mladih planinara, njihova energija i želja da uče nešto novo. Osjećali smo se ponosno kada su nam se hvalili koliko su kilometara prešli i kako nikad manje mobilni telefon nisu koristili. Drago nam je da ova djeca imaju nekoga ko zaista radi za njihovo dobro i nastoji uljepšati njihovo djetinjstvo i mladost.

U povratku sa ture već smo razmišljali o novim avanTurama, a do tada vi pogledajte nekoliko fotografija sa ovog našeg druženja.

Piše: Sumeja Muhić