Grebenom Visočice

957

Proteklu subotu iskoristili smo za planinarenje planinom Visočicom i pored najave da bi nas mogla “okupati” kiša.
Bili smo odlučni i na kraju smo napravili plan da idemo do jednog od vrhova do kojeg bi mogli i doći prije kiše. Drstva je bio vrh kojeg smo popeli iz Tušila, a pri samom izlasku na vrh vrijeme nas je mamilo da nakon pauze za ručak krenemo do narednog vrha, a negdje u prikrajku smo imali želju da grebenom pređemo i na vrh Vito.

Tako je otprilike i bilo. Gazili smo korak po korak i krišom oka posmatrali crnilo koje je kružilo oko nas, a samim dolaskom na Vitu počelo je i da grmi. Prenj se prvi zacrnio u potpunosti, a zatim Bjelašnica i Treskavica.

Mi smo bili u sredini i nadali se da ćemo ostati suhi do doma.

Ekipa je bila pozitivna od samog starta pa smo nekako tako i djelovali ne razmišljajući o kiši. Mreža mladih ispred džemata Vlakovo sa našim timom činili su ovu veselu ekipu, a ovom prilikom zaslužuju i svaku pohvalu na ozbiljnom pristupu i pridržavanju propisa koje su naši vodiči isticali. S obzirom da su prvi put kao grupa na ozbiljnijoj planinarskoj turi možemo samo govoriti o pohvalama, a ujedno se zahvaliti na super druženju i vidimo se uskoro ako Bog da na novoj avanTuri.

Album sa fotografijama možete pogledati OVDJE.